DETOXEN

Jag läste att om du känner att du är väldigt trött, är trög i huvudet, har koncentrationssvårigheter, huvudvärk eller att du känner dig uppsvälld kan det vara tecken på att du behöver en detox. Jag läste även att om man sitter mycket vid datorn (vilket jag gör från 7-15.30 varje dag) så kan det även vara bra att göra denna utrensningen på några dagar.
 
Jag har haft ont i huvudet ett bra tag, jag har känt mig uppsvälld varje dag och att vara trött har blivit en vardag för mig, jag har hällt i mig stora mängder kaffe varje dag under en lång tid. Därför ville jag ha en veckas detox där allt jag fick äta var frukt och grönt och allt jag fick dricka var vatten, just för att rensa ut kroppen på alla gifter.
 
Kaffet har utan tvekan varit svårast, iallafall dom första två dagarna. Jag fick lite huvudvärk och var väldigt, väldigt trött. Annars har det mesta gått bra. Jag har blivit hungrig MYCKET snabbare än i vanliga fall men då har jag direkt tagit en frukt. Har garanterat ätit frukt för ett helt år nu. Emil var med mig på detta men han har ätit vanlig lunch i skolan, samt tagit någon kopp kaffe om dagen (han har dock dragit ner på det väldigt mycket) och även någon smörgås eller knäckemacka på morgonen eller kvällen.

Det mest positiva som jag verkligen har märkt är min hy. Trots att jag festade i helgen (jag brukar ha oren hy hela veckan efter) så är min hy bättre än någonsin. Den är slät, fin, har inga orenheter som pormaskar osv och den har lyster. Något annat jag märkt är att min mage inte varit uppsvälld på hela veckan, tidigare hade jag ont och den var hård som sten samt uppsvälld varje kväll.

Vi slutar med detta två dagar tidigare för att, som jag nämnde i förra inlägget, jag äter alldeles för lite. Jag får i mig för lite mat (runt 500kcal om dagen) och jag kan inte äta dubbelt så mycket frukt för att komma upp i den mängden man ska för då kommer jag få äta 20 frukter om dagen.
 
Så nu kör vi resten av dagen också och imorgon blir det scones som vanligt igen :) Hoppas att kroppen ändå rensade ut en del av alla slaggprodukter såsom transfetter, tillsatser, färgämnen, bekämpningsmedel och konserveringsmedel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0