ATT TA HAND OM SIN KROPP

Enda sedan jag var liten har jag varit lite mullig. Mammas vänner sa till henne när jag var bebis att jag aldrig skulle kunna gå för att jag var baktung. Blev kallad blåval av andra barn när jag var runt 5-6 år och jag kände under hela mellanstadiet hur min mage var lite större än alla andras. Detta höll i sig fram till gymnasiet då många av tjejerna la på sig lite och jag kände mig mer "normal".
 
Jag har varit ute och sprungit sedan jag var 11 år gammal för att jag ville passa in men jag förstod inte att det var kosten som var mitt problem. Idag kan jag titta tillbaka och se alla Ben N Jerry's jag åt under gymnasiet och hur jag köpte kaffe och kaka på rasterna och åt i princip bara onyttigt, det är ett under att jag aldrig blev större än vad jag var.
 
Att lära mig mer om kost och träning är det bästa jag gjort. Att ta hand om sin kropp är så oerhört viktigt och man mår inte bara bättre fysiskt utan även psykiskt! Iallafall så länge man håller det på ett sunt sätt. För lite mer än ett år sedan tränade jag 6 dagar i veckan och jag åt så lite att jag mådde riktigt dåligt på kvällarna. Kunde börja gråta för minsta lilla och jag kände mig låg och krasslig hela tiden. Det var inte sunt och jag är glad att jag relativt tidigt satte stopp för alla dumma tankar och allt klämmande i låren och höfterna för att påminna mig själv om varför jag inte skulle äta... Gick jag och la mig hungrig, med en kurrande och sugande mage, tänkte jag att jag hade lyckats med dagen men det var så fruktansvärt fel. Det var precis lika osunt som att trycka i sig bakelser och glass så fort man kunde.
 
Idag tränar jag bara tre gånger i veckan just för att hålla mig borta från alla dumma tankar man kan få när det börjar bli för mycket och det har funkat jättebra. Jag äter som jag ska, mycket kolhydrater de dagar jag tränar, jättejättemycket frukt och grönt som innehåller mängder av vitaminter och jag känner mig friskare och starkare än någonsin. Igår upptäckte jag att mina magmuskler som alltid varit så obefintliga syns, det är så häftigt att man kan förändra sin kropp med lite träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0