HA DEN ÄRAN MIN PRINS!

Igår fyllde Emil år. Jag lurade honom lite kvällen innan och sa: du kan väl väcka mig när du går till jobbet? 

Istället gick jag upp en timme innan honom, bakade scones och gjorde iordning frukost, blåste upp lite balonger och väckte honom med vi må han leva. Efter paketöppning såg vi två avsnitt vänner innan han skulle iväg till jobbet. 
 
Jag började storstäda precis hela lägenheten. Varenda yta, varenda låda blev städade så lägenheten blev som ny. Sedan gick jag till affären och köpte allt jag behövde för middagen. Emil och jag lagar alltid varsin middag eftersom att jag nästan inte äter något av det han gör så jag tänkte bjuda på middag dagen till ära. 
 
När jag kom hem gjorde jag först iordning efterrätten: Legendarisk morotskaka med recept: 

100g dadlar
1 riven morot
1 näve valnötter
1 ägg
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk bakpulver
150g philadelphiaost
0,5 tsk honung
1 halv citron
 
Gör såhär: sätt ugnen på 225 grader. Mixa dadlarna med moroten (jag tryckte ur ganska mycket vätska ur moroten först). Mixa detta tillsammans med kanel och kardemumma. Hacka valnötter och blanda ner i smeten tillsammans med ett ägg och bakpulver. Häll smeten i en smord eller klädd form och in med allt i ugnen i 30-40 minuter (känn med gaffel). Riv under tiden skalet från en halv citron och blanda tillsammans med saften från citronen och honung. Ställ in i kylen. När kakan är ute och har svalnat så dela den i två delar och lägg upp på tallrikar. Täck med philadelphiaost och häll sedan över citronblandningen. Klart! 


Sedan började jag med förrätten: Sparrissoppa med recept: 

0,5 gul lök
1 bunte sparris
10g smör
3 dl mjölk
1 msk kycklingfond
salt och peppar
kalkonbacon
lätt crème fraiche
persilja
 
Gör såhär: Finhacka löken. Skär av sparrisen längst ner och skär sen i små bitar. Fräs löken i smör så att den blir mjuk men inte får färg. Koka sparrisen snabbt i 3-5 minuter, tills den är mjuk. Mixa (med stavmixer) mjölk, sparris, lök, kycklingfond och smaka av med salt och peppar. Stek bacon och klipp i små bitar.
 
Sedan lät jag soppan stå till ungefär fem minuter innan Emil kom hem. Då värmde jag upp den, la upp i tallrikar och garnerade med bacon, crèma fraiche och persilja. 

Sedan var det dags för mig att börja med huvudrätten. Den var inte färdig när Emil kom hem men det mesta var klart. Kycklingen skulle bara in i ugnen. 
 
Recept: 
6 st Innerkycklingfilé
1 röd paprika
20 gram pinjenötter
50 gram philadelphia
svartpeppar
salt
1 kruka basilika
 
Gör såhär: 
Först skar jag sötpotatis och morötter och satte in i ugnen på 200 grader. Efter ungefär 20 minuter kastade jag in två nävar coctailtomater också. Detta skulle vi ha som tillbehör men man kan ta lite vad man vill. 

Jag tinade kycklingen och under tiden delade jag paprikan i två delar och satte in i ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter (tills skalet blev svart). Jag rostade pinjenötterna i en torr panna så att de fick lite färg. Jag plockade ut paprikan, lät den svalna och tog bort skalet. Sen bredde jag på ett lager ost på alla kycklingfiléer, la två skivor paprika på och fyra blad basilika. Jag hällde på lite pinjenötter och rullade ihop kycklingarna och fäste dem med en tandpetare. Jag la in rullarna i ugnen och lät dem vara där i en halvtimme. Under tiden de var i ugnen gjorde jag guaqamole på avokado, turkisk yoghurt, chili, svartpeppar, salt, citron och vitlök. 

 
Jag var så stressad för jag kom hem från affären vid tre och Emil slutade halv fem. Under den stunden skulle jag hinna laga mat och göra iordning lägenheten. Jag hade planerat en liten överraskning till Emil. Först hängde jag ett skynke för köket så att han inte skulle kunna se in när han kom hem. Jag hade hängt ballonger i trappuppgången och hela lägenheten. 
 
När han kom hem möttes han av en lapp som hängde i taket där det stod: ha den äran älskling, följ lapparna. På nästa lapp stod det att jag hoppades att han hade haft en bra dag och att nästa lapp låg i en bok som handlade om någon han tyckte väldigt mycket om. I hans zlatanbok låg nästa lapp som ledde honom till en lapp borta vid xboxet. På alla lappar stod det hur mycket jag tyckte om honom och han leddes sedan in i sovrummet där den sista lappen låg. Där stod det att han skulle gå till köket och där satt jag med girlanger och ballonger i hela rummet och med ett dukat bord med mat. Han såg iallafall glad ut så jag tror att det blev lyckat :) 
 
Soppan, kycklingen och efterrätten var sjukt goda. Det enda som blev lite kasst var rotfrukterna som nog var inne lite för länge, de blev alldeles för mjuka men det var gott ändå! 

VECKAN!

Hej hopp! 
 
I tisdags var jag ledig så jag passade på att hälsa på min syster och hennes fina barn, ååååh vad jag har saknat dom! Lilly växer så det knakar och det känns som att hon hinner förändras jättemycket nu i början, det var ju trots allt bara två veckor sedan jag såg henne sist. 
 
På kvällen åkte Emil och jag till Önneköp för att fira hans pappa som fyllde 60, stort!! Det bjöds på kallskuret och massa frukt och annat gott. 
 
I onsdags var jag en snabbis i skolan och sen hade jag och tjejerna grovplanering över lunchen. Åt min favorit på Sallads and smoothies - kyckling och getostsallad. Åh! 
 
Igår fyllde Emil år (berättar mer om det i nästa inlägg). 

Jag har tränat måndag och onsdag denna veckan så jag ska strax åka iväg till gymmet. Ikväll blir det nog fest här hemma eftersom att Emil fyllde åt igår och imorgon åker Emil och jag till ystad saltsjöbad och jag längtar helt galet mycket. 
Fruktfatet är från vårt kvällsmys i torsdags. Helskotta vad gott det är med baconlindade dadlar!! Chiapuddingen är gårdagens frukost. 

FRUKOST OCH BANANBRÖD

Igår var det tredje advent så jag smög upp och gjorde lite frukost till mig och Emil medan han sov vidare. Jag dukade fram lite pålägg och sen gjorde jag lite gröt och bakade ett supergott bananbröd. Jag fyllde halva med blåbär, supergott!
 
Recept bananbröd: 
2 stora mogna bananer
3 ägg
4 tsk smält kokosolja
1/2 dl vatten
1 dl havregryn
3/4 dl kokosmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
 
Mosa bananen och blanda ihop med ägg, kokosolja och vatten. Blanda ihop övriga ingredienser i en seperat skål och rör sedan ner allt i äggblandningen. Fyll en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Om du vill ha bärfyllning så häll bara i hälften av smeten, sen bären och täck sedan med resten av smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 45 minuter. KLART! Det smakar precis som sockerkaka. 
 

JULMARKNAD OCH BIO

I fredags var Emil iväg med jobbet så jag passade på att köra ett kvällspass på gymmet. HERRE MIN GUD vad det blåste när jag skulle hem. Var rädd att jag skulle få en takpanna i huvudet. I lördags började vi dagen med att åka in till Malmö och gå lite i city. Jag fick med mig en liten present till mig själv och sen åt vi lite lunch innan vi åkte vidare till Jakriborg för julmarknad. Det är tredje året jag är där nu och det är lika mysigt varje gång. 
 
Igår (söndag) åkte vi först och tränade, sedan lagade vi lite middag innan vi åkte in till Lund för att se nya hunger games. Jag satt och mumsade på clementiner och hela biografen störde sig antagligen på mig, det luktar ju en del. 

SENASTE VECKANS MATINTAG OCH TRÄNING

Jag har varit ledig sedan i onsdags så därför har det bliviy mycket goda frukostar och mycket träning. Tror att jag tränade måndag, tisdag, torsdag, fredag och söndag förra veckan, riktigt härligt! Har fastnad för cykeln på gymmet också så det har blivit några tramp. 

RÖDBETSBIFFAR

Jag vet att jag lagt upp recept på mina rödbetsbiffar tidigare men jag gjorde på ett liiite annorlunda sätt nu och det blev SÅ mycket bättre! 
 
Så denna gången finrev jag rödbetorna istället för att grovriva, det blev därför mycket lättare att både forma och steka dom och dom blev dessutom godare att äta. Det blev middag för tre dagar och till detta hade jag lite turkisk yoghurt med rosmarin i. Rosmarin är så gott till rödbetsbiffar! 

GÅRDAGENS TRÄNING

Igår på träningen visade det sig att mitt gymkort gått ut och jag kunde inte fylla på ett år till eftersom att receptionen varit stängd i två minuter (hahaha...otur?). Som tur är fick jag träna ändå så det blev ett magpass och sen 20 minuter på crossen och 20 minuter på cykeln. 

MUGCAKE

Till kvällsmat efter träningen igår åt jag en mugcake gjord på: 
0,75 dl havregryn
1,5 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 äggvitor
2 msk osötad äppelmos
2,5 msk havredryck
2 tsk pepparkakskrydda

Blanda alla ingredienser, smörj en kopp med kokosolja, häll i smeten och sätt in i ugnen i 1,5-2 minuter (tills den stelnat)

Egentligen skulle man tillsätta sötning och vaniljpulver också men det hoppade jag över. 

FRUKOST

Eftersom att jag är ledig idag så passade jag på att ligga kvar i sängen och dra mig. Jag gick inte upp förrän 12 och gjorde frukost. Idag blev det morotskakor till frukost med lite gott pålägg. Emils marmelad är to die for! 
 
Recept morotskakor: 
1 finriven morot (1 dl)
2 msk bovetemjöl
1 msk fiberhusk
2 msk vatten
8 krm pepparkakskrydda
 
Blanda allt och platta sedan ut två bröd på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter. 

JULKALENDER

Men hur kan det redan vara den elfte december?? Tiden går så fort att det blir lite svårt att hänga med ibland. Jag sitter vid mitt skrivbord med en kopp kaffe och har precis ätit frukost. Är ledig en vecka nu och sen ska jag bara till skolan i en dag innan jag är ledig tre veckor till, haha. Högskolelivet är fan det bästa jag vet! 
 
För elva dagar sedan fick jag en adventskalender av Emil (Jag vet!! Hur gullig??) så idag öppnade jag lucka elva.
 
Det är inte första gången han gömmer en liten gåva i lägenheten och idag fick jag gå på skattjakt och fick ny hårfärg (sjukt behövligt!!!) 

Häromdagen hade han stått i flera timmar i köket och kokat en egen marmelad till mig med smak av morot, ingefära och lime. Den är så god att jag vill äta upp hela burken!!!! Annat jag fått är fina ord, massage, min favoritansiktskräm, ett doftljus och biobiljetter. Han kan den där Emil <3

CHICKEN TIKKA MASALA

Idag blev det en av mina favoriträtter till middag! Som tur är blev det några matlådor över så jag kan äta det imorgon och i övermorgon också. Jag har helt galet mycket att göra i skolan just nu. Jag och en vän ska lämna in en rapport imorgon och jag ser så mycket fram emot ledighet nästa vecka. 
 
Recept: 
1 vitlöksklyfta
1 morot
600 g kycklingbröstfilé
1 msk riven ingefära
1 msk olja
salt
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl matlagningsgrädde (4%)
 
Gör såhär:
1. Skala och skiva vitlök och morot. Skär kycklingen i grova bitar. Skala och riv ingefäran.
2. Bryn kyckling, vitlök och morot i oljan i en gryta eller stekpanna. Krydda med salt och ingefära.
3. Tillsätt tomater och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter.
4. Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare (jag fick hälla över allt i en djupare skål eftersom att det skvätte så mycket. Rör ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter.

TRÄNING

Förra veckan tränade jag måndag och tisdag, sedan blev jag sjuk (ja... igen....) onsdag, torsdag och fredag så då blev det vila för min del.
 
I lördags var jag tillbaka på gymmet igen och sprang milen för första gången sedan typ i våras och det blev även träning söndag och måndag så nu känns det riktigt bra.
Sjuk för tredje gången på typ en månad känns det som...
Tillbaka på löpbandet! Det värsta med detta är väl att jag fått ont i mina benhinnor igen...
I söndags var jag produktiv när jag pluggade och tränade på samma gång! 
Och igår blev det crosstrainern! Utöver detta har det blivit lite magövningar och annat skoj! 

SAFFRANSPANNKAKOR

I lördags gjorde jag saffranspannkakor till lunch, mums mums mums! Älskar allt som har med julen att göra så att använda saffran och pepparkakskrydda i frukostar är nästan ett måste för mig just nu. 
 
Ingredienser:
1,1 dl bovetemjöl
1,5 msk osötad äppelmos
3 tsk havredryck
2 äggvitor
lite saffran, jag hällde på måfå från paketet men tog kanske halva?
0,5 tsk bakpulver
 
Mixa allt och stek i kokosolja. Jag toppade mina med lite turkisk yoghurt som jag blandat kardemumma i och lite frusna hallon. 

SENASTE VECKANS MATINTAG

Favoritsalladen med sojabönor, keso, avokado, grönsallad och makrill. 
Grönsakssoppa med en skiva bröd.
Bananpannkakor
BÄSTA! Sötpotatiswrapsen
Andra adventsfrukost med proteinbröd och gott pålägg. 
Timjankryddad kyckling med sötpotatispuré och ärtor

LAXMIDDAG

Lovade ju att slänga upp receptet på laxgratängen jag åt förra veckan så här kommer det: 
 
Recept för två personer: 
 
2 laxfiléer (det går bra med kyckling också om man föredrar det)
Grönsaker
 
olja
1 msk maizena
1 dl Ost (jag använde fettsnål på 10 %)
3 dl mjölk
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader Lägg grönsakerna i en oljad form. Skär upp laxen i bitar och lägg över. Sätt in i ugnen och vänta i 20 minuter. Gör under tiden en redning på olja, maizena, mjölk och ost och koka upp. Häll sedan allt över formen och ätt in formen i ugnen igen och vänta tills osten är gyllen. Man kan välja att bara hälla över ost om man inte vill göra en stuvning. klart!
 

BRA DAG

Jag körde mage med crosstraining som avslutning på gymmet idag. Gjorde kanske sju magövningar med jättelite vila mellan så svettades ordentligt redan när jag ställde mig på crossen.
 
När jag kom hem åt jag äggröra med hackad tomat och världens godaste bönsallad från Coop. Till middag blev det en laxrätt som jag tänkte slänga upp recept på imorgon och efter middagen åkte jag och Emil med hans bror till Nova och handlade lite julklappar och fick bytt en ljusstake. 
 
När kom hem bjöd vi på lussebullar och kaffe, jag åt havrecrunch på stekt havregryn och äggvita tillsammans med lite turkisk yoghurt, äpple, agavesirap och kardemumma. 
 
Nu har jag precis pluggat i två timmar och tänkte sova, imorgon är det back to school efter fem dagars ledighet. Snart helg igen ;) 

TISDAG

Hej Hopp! 

Sitter på samma sätt som igår i köket med frukost och kaffe framför mig. Idag blev det bananpannkakor med lite havrecrunch över (havregryn blandat med äggvita som steks). Tänkte dra till gymmet om en halvtimme och fram tills dess ska jag vika tvätt, måla naglarna och byta sängkläder. 
 
Innan träningen igår blev det kyckling till middag som jag åt tillsammans med lite grönsaker, mathavre och fetaostkräm med oliver i. Älskar min fetaostkräm!
 
På gymmet hade jag typ noll motivation så jag satte mig på cykeln och sen stannade jag där, haha... Så blir det ibland. När jag kom hem åt jag broccoli till kvällsmat och sen gick jag och la mig. Kom dessutom på att jag visade all julbelysning förutom den i sovrummet så jag slänger upp en bild på det också, tycker att det är så mysigt!

LUSSEBULLSBAK OCH GLÖGG

När Emil och jag kom hem från mamma igår åt vi lite mat till två avsnitt av vänner och sen tillbringade vi hela kvällen i köket med glögg och lussebullsbak. Så himla mysigt! Emil gjorde vanliga lussebullar medan jag gjorde en nyttigare variant som faktiskt blev bra. Dom blev dock mer kompakta än vanliga, inte lika luftiga utan mer matiga men smaken blev superbra och jag åt fem stycken innan magen sa nej! 
 
Recept för 14 stycken stora lussebullar: 
5 dl mandelmjöl
8 dl bovetemjöl
6 msk kokosmjöl
2 paket saffran
1 tsk salt
 
1/2 paket färsk jäst
2-3 msk agavesirap
3 dl mjölk
1 dl lättkvarg
2 dl turkisk yoghurt (man kan egentligen köra på bara kvargen men den tog slut så jag fyllde ut med turkisk yoghurt)
6 msk osötad äppelmos
 
1 uppvispat ägg till pensling
 
Gör såhär: 
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll mjölken över jästen. Tillsätt kvarg, turkisk yoghurt, saffran, agavesirap och äppelmos. Rör om tills allt är blandat. Tillsätt salt och alla torra ingredienser. Arbeta degen smidig, den kommer vara lite kletig. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme. 
 
Ta upp degen på mjölad bänk. Degen är nu ganska kletig så strö mjöl över degen så att den inte fastnar på händerna. Jag fick faktiskt hälla på ganska mycket bovetemjöl för att den skulle gå att arbeta med men ta inte för mycket!! Dela degen i 14 delar och rulla ut till lussebullar. Lägg på en plåt och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under en handduk. 
 
Sätt ugnen på 175 grader och pensla på ägget. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuer. Låt svalna på galler och ät när de fortfarande är lite varma. 

FÖRSTA ADVDENT

Igår var det första advent så medan Emil var iväg och handlade lite till lussebaket passade jag på att pynta lägenheten lite. Älskar allt som har med julen att göra och jag älskar att jag redan fått världens julfeeling. Vill egentligen ha en gran men alla i plast ser så fake ut (wonder why) så jag får se om vi hittar någon eller inte. 
Den sista bilden fick bli sne, orkar inte riktigt fixa det... Men visst är det mysigt med jul?

KALASDAX

Den 22:a var jag på kalas för lilla Viggo som blev två. Av mig fick han en "bilbana" och en traktor, han älskar allt som har med fordon att göra, haha. Lilly fick en söt liten kanin, Viggo fick en söt björn när han föddes så det har blivit lite av en tradition. 
Viggo med bilbanan och traktorn i bakgrunden
Mamma och viggo fikar
Jag och lilla Lilly!
Lilly och hennes nya kanin, haha den ser lite läskig ut...
På kvällen var vi på inflyttningsfest hos en av Emils kollegor. Jättetrevligt och jättehärligt folk! 

MOSTER 2.0

För två veckor sedan (imorgon) blev jag moster för andra gången. Jag hade lovat min storasyster att komma och passa Viggo när det blev dags för dom att åka in till sjukhuset så direkt efter min morgonföreläsning på tisdagen tog jag tåget till Hässleholm. Jag var där vid 11.30 och sen var jag hos Isabelle hela dagen, gick ut och lekte med lillen och höll Isabelle i handen mellan värkarna. Vid 18-tiden var det dags för dom att åka in och jag nattade lillkillen innan jag själv gick och la mig. 

På natten fick jag ett sms av min syster där hon berättade att jag (klockan 20) hade blivit moster till en liten flicka. HELT UNDERBAR känsla och hon är så söt att jag inte kan hålla tillbaka tårarna. Jag har utan tvekan världens vakraste två syskonbarn. 
Precis som alltid när jag passar Viggo får han nybakade pannkakor av moster. 
Byggare Bob innan frukost. 
Mitt första möte med världens vackraste tjej, Lilly!

TRÄNING

Jag har känt mig så himla mycket ur form den senaste tiden. Kanske för att jag varit långsjuk två gånger under november månad då jag fått ha sammanlagt två veckors uppehåll från gymmet. Det känns så tråkigt för jag tycker att det är så sjukt roligt att träna.
 
Men men.. Förra veckan blev det fyra gånger så nu är jag tillbaka på den fronten igen, det enda jag behöver jobba på nu är nog kosten, har varit så dålig den senaste tiden och ätit mycket onyttigt som får min kropp (och framförallt mage) att må skit så jag får nog bli lite striktare där. Så nu gör jag det offentligt så blir det kanske lättare att hålla (haha) TA TAG I DIN KOST NATHALIE!

MAT I ALLA FORMER

Nu tänkte jag slänga upp lite mat som jag ätit den senaste tiden men där recept inte behövs. Kan vara bra att bara kolla tillbaka lite när man har NOLL inspiration till vad man ska äta. 
Min goda linssoppa som jag slängt upp receptet på tidigare. En del av det står på förpackningen till linserna för er som inte orkar leta och sen är det mest ett hopsläng av det jag hade hemma en gång. 
En fika med Sara resulterade i en räksallad på grafitti. 
Kyckling -och bönsallad
Under veckan som jag blev magsjuk fick jag leva på detta (vänster tallrik) målet och gick ner typ tre kilo... Fyfan!!
Jag hatar mig själv för att jag inte skrev ner receptet till detta. Det ser inte så gott ut där i matlådan men det var jättegott!! Det är torsk täckt med en jättegod blandning som jag tror smakade lite citron.. hmm.. Får leta upp receptet.
En lunch i skolan. Jag ÄLSKAR coops egna bönsallad! 
På en inflyttningsfest för någon vecka sedan fick vi äta detta, åh! 
Torsk med ärtor
Plocksallad när den är som bäst!
Grillad kyckling (nej, den är inte bränd. Bara dränkt i sjukt goda kryddor) med guacamole, mathavre kokt i kycklingbuljong och avokado. MUMS!
Ugnsbakad lax, sötpotatispurée gjord på ugnsrostad sötpotatis som mixats med lite kryddor och en klick kvarg, ärtor och en sås som jag tror att jag gjorde på kvarg, citronsaft, dijonsenap och kryddor. 
Mer fisk, ärtor och sås. Jag kokar alltid min torsk med en fiskbuljontärning.
I fredags bjöd Emil mig på mat när vi var och julhandlade lite på Nova. Jag tar alltid Wook of fire utan nudlar/ris. Den är supergod! 
I lördags sov Emil och jag i Marieholm. Mamma och hennes man skulle på fest och jag agerade skjuts och passade även på att sova över i Marieholm. När vi vaknade var det första advent och mamma gjorde (precis som alla andra år när jag bodde hemma) risgrynsgröt till frukost tillsammans med mängder av annat. Så mysigt att få vara med om detta trots att det blir min första jul när jag inte längre bor hemma. Mysigt!

TUNNA PANNKAKOR

Hatar mig själv för att jag inte skrev ner exakt recept på dessa men så är det lite när man exprimenterar, man häller lite här och lite där. Men jag vet att jag hade i ägg, mjölk, bovetemjöl, lite kokosmjöl och salt, sedan stekte jag dem i kokosolja och det smakade supergott! Jag älskar ju pannkakor (som ni förmodligen vet).

SÖTPOTATISWRAPS

ALLTSÅ!!! ALLTSÅ!!! ALLA ALLA ALLA MÅSTE PROVA DETTA! haha, är i hybris men faaaasen vad gott detta är, har provat att göra det två gånger nu den senaste veckan och det är utan tvekan en favorit. 
 
Jag pratar om wraps gjorda på sötpotatis. Jag har inget direkt recept utan man får ta lite på måfå men man behöver följande: 

Sötpotatis 
Bovetemjöl (eller annat mjöl, men jag tar bovete)
 
Japp, det är allt! Du skär upp sötpotatisen och sätter in den i ugnen i ungefär 20 minuter (tills den blir mjuk). Sedan tar du ut den och mixar med stavmixer. Efter det häller du på så mycket mjöl att det precis går att forma (knappt det egentligen). Ett tips är att blöta händerna lite.
 
Jag har dessutom lärt mig att ju mindre mjöl, destu bättre och därför blir det omöjligt att kavla ut degen på bordet eftersom att den fastnar. Därför är mitt tips att trycka ut wrapsen direkt på stekpannan. Försök få dem så tunna som möjligt. Stek i lite olivolja på båda sidorna och sen är det klart!! ÅH! 
 
Jag toppade mina med hemmagjord guacamole gjord på kvarg och chevrekrämen som jag nämde i föregående inlägg (den blev godast), lite kalkonskinka och grönsaker. Dör lite när jag tänker på hur gott det faktiskt är. Lova mig att ni provar?

ROSTADE RÖDBETOR MED CHEVREKRÄM

Detta åt jag till middag för någon vecka sedan. 

Du behöver: 
4-6 medelstora rödbetor
2-3 msk olivolja
1 msk agavesirap
timjan
flingsalt
sallad
70 gram blandade naturella nötter
 
150 g chevre
2 dl lättkvarg
1 vitlöksklyfta
vitpeppar
 
Gör såhär: 
Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över olja, agavesirap och lite timjan. Rosta i ugnen på 200 grader i 30 minuter eller tills rödbetorna är mjuka (jag hade nog mina inne i 45 minuter)
 
Rosta under tiden nötterna i en stekpanna, var noga så att de inte bränns. 

Gör sedan i ordning chevrekrämen. Man ska skära bort skalet (osten jag köpte hade inget skal så det slapp jag). Mosa med en gaffel och häll på kvargen, en pressad vitlöksklyfta, timjan lite agavesirap och vitpeppar.
 
Servera med lite sallad. 

ZUCCHINIPASTA MED KYCKLINGGRYTA

Jag gör nästan alltid min kycklinggryta på samma sätt. Steker upp kyckling, häller på kokosmjölk och i med röd currypasta, lite gryddor, (ananas), morötter, broccoli, bambuskott, vattenkastanj, blomkål och sen klart.
 
Men denna gången provade jag att göra lite zucchinipasta till. Man kan tydligen koka den också men denna gången stekte jag i lite olja. Jag skar bara upp zucchinin i smala, smala trådar som jag stekte tills den blev mjuk. 

PIZZA 3.0

Jag har ju provat på att göra lite olika pizzor och den här gången blev det nog den lättaste jag gjort så detta recept är till för de som har lite bråttom eller bara är lata. 
 
Recept: 
1 blomkålshuvud (400 g)
2 äggvitor
2 tsk fiberhusk
2 msk krossade linfrön
kokosolja
 
Gör såhär: 
Sätt ugnen på 220 grader. Mixa blomkålen så att den blir till smulor. Försök sedan krama ut så mycket vätska som möjligt (detta tog lite tid men ju mindre vätska, destu bättre). Blanda ägg, fiberhusk och linfrön med blomkålen och fördela sedan smeten till två degar som du sedan trycker ut till två tunna bottnar på lite oljat bakplåtspapper. Tillaga bottnarna i ugnen i 15-20 minuter innan du tar ut dem, lägger på pålägg och sen sätter tillbaka i ugnen igen i några minuter. 

WALDORFSALLAD

För ett tag sedan gjorde jag Waldorfsallad med kyckling till lunch, supergott! 

Ingredienser: 
1 rött äpple
100 g grillad kyckling
15 g valnötter
1/2 romansalladshuvud
1 tsk hackad persilja
2 msk naturell yoghurt
1 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft
 
Gör såhär: 
Grilla kycklingen, hacka äpple, kyckling, sallad. 
Blanda ihop kycklöing, äpple, valnötter, sallad och persilja i en skål.
I en annan skål blandar du dressingen genom att vispa ihop yoghurt, senap och citronsaft. 
Servera salladen och garnera den med dressingen. Krydda med salt och peppar. 

GODMORGON DECEMBER!

Sitter i ett nypyntat kök med min tredje kopp kaffe framför mig. Har precis mumsat i mig frukost i form av bananpannkakor och en lussebulle. Lyssnar på lite julmusik i bakgrunden och ska strax gå upp till affären och hämta ut en julklapp jag beställt. Julfeelingen är alltså på topp! Jag tänkte slänga upp resten av recepten och grejer här nu. Det tar sån tid att försöka komma ikapp men jag ska göra mitt bästa. Hoppas att ni har en superfin måndag! 

RSS 2.0