CHICKEN TIKKA MASALA

Idag blev det en av mina favoriträtter till middag! Som tur är blev det några matlådor över så jag kan äta det imorgon och i övermorgon också. Jag har helt galet mycket att göra i skolan just nu. Jag och en vän ska lämna in en rapport imorgon och jag ser så mycket fram emot ledighet nästa vecka. 
 
Recept: 
1 vitlöksklyfta
1 morot
600 g kycklingbröstfilé
1 msk riven ingefära
1 msk olja
salt
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl matlagningsgrädde (4%)
 
Gör såhär:
1. Skala och skiva vitlök och morot. Skär kycklingen i grova bitar. Skala och riv ingefäran.
2. Bryn kyckling, vitlök och morot i oljan i en gryta eller stekpanna. Krydda med salt och ingefära.
3. Tillsätt tomater och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter.
4. Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare (jag fick hälla över allt i en djupare skål eftersom att det skvätte så mycket. Rör ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0