ROSTADE RÖDBETOR MED CHEVREKRÄM

Detta åt jag till middag för någon vecka sedan. 

Du behöver: 
4-6 medelstora rödbetor
2-3 msk olivolja
1 msk agavesirap
timjan
flingsalt
sallad
70 gram blandade naturella nötter
 
150 g chevre
2 dl lättkvarg
1 vitlöksklyfta
vitpeppar
 
Gör såhär: 
Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över olja, agavesirap och lite timjan. Rosta i ugnen på 200 grader i 30 minuter eller tills rödbetorna är mjuka (jag hade nog mina inne i 45 minuter)
 
Rosta under tiden nötterna i en stekpanna, var noga så att de inte bränns. 

Gör sedan i ordning chevrekrämen. Man ska skära bort skalet (osten jag köpte hade inget skal så det slapp jag). Mosa med en gaffel och häll på kvargen, en pressad vitlöksklyfta, timjan lite agavesirap och vitpeppar.
 
Servera med lite sallad. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0