SÖTPOTATISWRAPS

ALLTSÅ!!! ALLTSÅ!!! ALLA ALLA ALLA MÅSTE PROVA DETTA! haha, är i hybris men faaaasen vad gott detta är, har provat att göra det två gånger nu den senaste veckan och det är utan tvekan en favorit. 
 
Jag pratar om wraps gjorda på sötpotatis. Jag har inget direkt recept utan man får ta lite på måfå men man behöver följande: 

Sötpotatis 
Bovetemjöl (eller annat mjöl, men jag tar bovete)
 
Japp, det är allt! Du skär upp sötpotatisen och sätter in den i ugnen i ungefär 20 minuter (tills den blir mjuk). Sedan tar du ut den och mixar med stavmixer. Efter det häller du på så mycket mjöl att det precis går att forma (knappt det egentligen). Ett tips är att blöta händerna lite.
 
Jag har dessutom lärt mig att ju mindre mjöl, destu bättre och därför blir det omöjligt att kavla ut degen på bordet eftersom att den fastnar. Därför är mitt tips att trycka ut wrapsen direkt på stekpannan. Försök få dem så tunna som möjligt. Stek i lite olivolja på båda sidorna och sen är det klart!! ÅH! 
 
Jag toppade mina med hemmagjord guacamole gjord på kvarg och chevrekrämen som jag nämde i föregående inlägg (den blev godast), lite kalkonskinka och grönsaker. Dör lite när jag tänker på hur gott det faktiskt är. Lova mig att ni provar?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0