DEN SENASTE TIDEN I BILDER

idag tar jag helg efter en vecka bestående av det på bilderna nedan. Slänger upp lite recept imorgon, bland annat på två av världens godaste frukostar. höhööö.
 
Jag har för övrigt fastnat i världens bästa bok. Den sortens bok som man inte ens lägger ner när man ska gå någonstans utan man går omkring med den framför näsan som världens tönt, Sophies historia heter den. 
Hirsgröt
Halloumisallad till lunch
En outfit 
Mellanmål i form av riskakor
Frukost i form av leverpastejmacka
äntligen tillbaka på gymmet efter två veckor av feber och förkylning, sjukt vad mycket man tappar...
Mina älskade bananpannkakor till frukost
Middag
Godaste frukostfrallorna, recept kommer
Mangoglassen på frusen mango, citronsaft, avokado, ingefära och en liten skväll naturell yoghurt. 
Besök av min syster och hennes familj
Chiapudding till frukost
Lite gym som avslutades med crosstraining
Världens godaste banan-kokos-chia-gröt!! Recept kommer!!!
En middag bestående av kokt fisk, kokta grönsaker och kalkonbacon
Dagens axelpass avslutades med en runda på crossen. 
Dagens middag fick bli rester från igår.

NEW IN

Igår fick jag hem ett paket med kläder som jag beställt. Alltid lika roligt! Det var två par jeans, en topp, en tröja, en mössa och en klänning. Allt för bara 900 kronor! Nöjd :)

KOKOSSCONES

I tisdags var jag ledig så jag passade på att lyxa till frukosten lite med kokosscones gjorda på: 
 
2 ägg
1 dl kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm bakpulver
2 msk kokosolja
0,5 dl havregryn (frivilligt)
 
Jag blandade alla ingredienser och lät svälla i några minuter innan jag bakade ut degen till två scones. Jag gräddade dom i ugnen på 200 grader i ungefär 12 minuter. 
 
Till detta hade jag hemmagjord hallonsylt, lite ost och skinka. 

BANAN -OCH HAVREKAKOR

En ny favorit här hemma är banan -och havrekakor. Så himla lätt att göra och så himla gott när man blir lite sötsugen. 
 
Recept 6-7 stycken: 
1 banan
1 ägg 
3 dl havregryn
En skvätt agavesirap
 
Gör såhär: 
Mixa ägg och banan slätt. Rör i havregryn och agave och klicka ut små klickar på en bakplåt. Grädda i 12 minuter på 175 grader. 

LAX OCH KANELROSTADE MORÖTTER

I söndags åt jag lax med kanelrostade morötter till middag. Det räckte till lunch dagen efter också, perfekt!
 
Ingredienser:
2 laxfiléer
1 msk pressad citron
2 stora morötter
1 msk kokosolja
1 tsk kanel
havssalt
 
Gör såhär: 
Sätt ugnen på 200 grader. Pressa citron över laxfiléerna och låt stå. Skala och skiva morötterna tunt i stavar. Lägg på en bakplåt och ringla över kokosolja och strö över kanel. Blanda runt! Rosta i ugnen i 20 minuter. Ta ut plåten och lägg på laxfiléerna. Låt alltsammans bakas i ugnen i ytterligare 10-15 minuter. Häll på lite havssalt och lite extra kanel innan servering. 
Jag serverade med lite halloumi 

SYSTERMYS OCH TRÄNING

I lördags var jag i Hässleholm och hälsade på min syster och min fina systerson, Viggo. Vi hade det supermysigt och busade jättemycket, snart kommer nummer två och jag längtar ihjäl mig. 
 
I söndags var det ÄNTLIGEN dax för mig att träna igen. Nej, jag var inte riktigt frisk men jag längtade dit alldeles för mycket för att hålla mig därifrån. Så det blev träning i söndags, i måndags, i tisdags och idag. Detvar sjukt hur mycket jag hade tappat på två veckors frånvaro men ännu sjukare är det hur snabbt man kommer tillbaka. 
 
Utöver detta har jag varit i skolan och ätit. Sitter just nu proppmätt i soffan och ska strax hoppa in i duschen.

RÖDBETSBIFFAR MED FETAOSTKRÄM

Igår och idag åt jag rödbetsbiffar med fetaostkräm till middag (ska äta det imorgon också, råkade göra lite många, haha). Det gör dock inget för helskotta vad gott det är! 
 
Ingredienser rödbetsbiffar: 
500 gram rödbetor
2 ägg
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Fetaostkräm:
150 gram fetaost
2,5 dl lättkvarg
1,5 tsk rosmarin
agavesirap
 
Gör såhär: 
Skala och riv rödbetorna. Blanda ner ägg, majsstärkelse, salt och peppar. Forma små biffar och stek i en stekpanna. Jag strödde på lite valmofrön också. 
 
Mosa fetaosten och rör ner kvargen. Blanda krämen med rosmarin och agavesirap. 

AVOKADOGLASS

Något jag har fastnat för är avokadoglass. Mangosmaken är utan tvekast godast och ni måste verkligen prova detta!
 
Grundplandningen är en mogen(!!) avokado, saft från citron, lite ingefära och naturell lättyoghurt. Sedan har jag tagit antingen frysta hallon eller fryst mango (mangon är helt SINNESSJUK!)

KOKOSFRALLOR

I söndags gjorde jag supergoda kokosfrallor till frukost. Vet inte om det var för att jag var bakis men dom var verkligen supergoda! 
 
Ingredienser till tre stycken: 
3 ägg
1 msk kokosolja
0,5 dl kokosmjöl
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
 
Gör såhär: 
Sätt ugnen på 200 grader, smält kokosolja och vispa ihop med äggen. Blanda ner de torra ingredienserna och låt svälla i några minuter. Fukta händerna och forma tre bollar av smeten och lägg på en plåt. Strö över vad ni vill. Jag tog pumpakärnor på en, valmofrön på en och chiafrön på en. Grädda bullarna i 15-20 minuter. NJUT!

ITALIENSK SPENATBLANDNING

I lördags åt jag en jättegod spenatsås till middag. Man ska egentligen servera det med pasta men jag tog linser istället (som jag råkade överkoka så jag åt inte dom... haha)
 
Recept: 
250 gram fryst bladspenat
400 gram kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
50 gram soltorkade tomater
salt
svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde (jag använder den som heter Laga lätt)
 
Gör såhär: 
Tina den frysta spenaten och pressa ur vattnet. Skär upp kycklingen och bryn den. Krydda med salt och peppar. Hacka vitlöken och dom soltorkade tomaterna. Rör ner vitlöken, tomaterna, spenaten och grädden i kycklingen. Låt det koka upp i några minuter. Klart! 
 

KANELBULLENS DAG

I lördags var det kanelbullens dag och då var det klart att vi skulle baka lite kanelbullar här hemma. Med mina magproblem fick det bli en mjöl och laktosfri variant och dom blev supergoda! 
 
Recept deg: 
2 msk fiberhusk
1 dl kvarg
4 ägg
2 msk agavesirap
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl kokosmjöl
1/2 krm salt
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
 
Recept fyllning: 
150 g kvarg
3 msk kanel
2 msk vaniljpulver
1 ägg (till garnering)
0,5 dl hackad mandel (till garnering)
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och tillsätt agavesirap. Blanda lite till. Rör ner kvarg och häll ner alla torra ingredienser i blandningen. Låt stå i 3-4 minuter så att smeten sätter sig lite av fiberhusken. (under tiden kan man göra fyllningen).
 
Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper ovanpå, kavla därefter ut degen mellan papperna, tänk på att inte göra den för tunn, då kan det bli svårt att få den att lossna. Klicka ut fyllningen över degen och rulla sedan ihop den. Skär bitar och lägg i formar. Smaka gärna på smeten, den var godare än de färdiga bullarna, haha.  
 
Pensla med ägg och strö över hackad mandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. 

HEMMAGJORD GRANOLA

För ett tag sedan gjorde jag hemmagjord granola. Jag tog en påse blandade nötter (hasselnötter, paranötter, cashew och sötmandel), tror att det var ungefär 400 gram. Sedan blandade jag det med 4 dl havregryn, 1 dl riven kokos som jag blandade med agavesirap, kanel och lite olja. Jag la ut allt på en plåt och satte in i ugnen i 20 minuter (efter tio minuter rörde jag om allt med en sked för att det inte skulle brännas). 
 
Efteråt hällde jag i lite linfrön och pumpakärnor och sen var det klart! Så gott! 

DEN SENASTE TIDEN

Så, vad har hänt sedan sist?

Förra helgen var jag på 21-årsfest hos Ida, det var jättetrevligt. Veckan därpå var jag på praktik på en skola i Eslöv, hade så jäkla roligt och trivdes jättebra (trots att jag var sjuk hela veckan). 
 
I fredags var vi som sagt på Emporia och handlade och i lördags var Emil och jag ute festade. Söndagen blev lugn och hela första halvan av denna veckan har jag skrivit på en hemtenta som äntligen är inlämnad. Jag och fyra andra tjejer i min klass firade det med vietnamesiskt till lunch igår, mums!  
 
Började sent idag så passade på att fixa lite här hemma innan jag åkte in till Malmö för att ha tre sena föreläsningar. Kom hem, åt lite mat och sen gick jag upp till blodbussen och lämnade blod. Det var det! 
 
Här kommer ungefär en miljon bilder från den senaste tiden. 

LITE NYTT

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här (igen...). Idag är det torsdag och förra fredagen var jag och Emil på Emporia och handlade lite. Vi har även köpt nya ljusstakar, nya lampor som vi ska hänga upp över soffan, en ny tavla, en bokhylla, lite nya handdukar och annat smått. Skönt att få in lite nytt här. 
 
I klädväg blev det lite nya träningskläder (som jag knappt kunnat använda eftersom att jag varit sjuk hela tiden), en halsduk, en ny kokbok, världens finaste nyårsklänning, present till mamma som snart fyller år och nya skor (leopardskorna var en överraskning av Emil). 

KOKOSPANNKAKOR

Fan vad trött jag är på att vara sjuk. Det har hållt i sig i en hel vecka nu och jag har inte kunnat träna en enda gång. Blir lite smått galen... Har precis ätit kokospannkakor på banan, ägg, kokosmjöl och nötdryck (stekte i kokosolja) till frukost och nu sitter jag med en kopp kaffe framför nyhetsmorgon. Mys! 

LINSSOPPA OCH SJUKSTUGA

Tredje dagen sjuk och jag sitter och sörplar på dagens middag. Linssoppa med lite allt möjligt i, slängde i det jag hade hemma ungefär. 
 
vitlök
morot
ingefära
cyrry
chili
grönsaksbuljong
finhackade tomater 
gröna linser
kokosmjölk
bladspenat
citron

RSS 2.0