KANELBULLENS DAG

I lördags var det kanelbullens dag och då var det klart att vi skulle baka lite kanelbullar här hemma. Med mina magproblem fick det bli en mjöl och laktosfri variant och dom blev supergoda! 
 
Recept deg: 
2 msk fiberhusk
1 dl kvarg
4 ägg
2 msk agavesirap
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl kokosmjöl
1/2 krm salt
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
 
Recept fyllning: 
150 g kvarg
3 msk kanel
2 msk vaniljpulver
1 ägg (till garnering)
0,5 dl hackad mandel (till garnering)
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och tillsätt agavesirap. Blanda lite till. Rör ner kvarg och häll ner alla torra ingredienser i blandningen. Låt stå i 3-4 minuter så att smeten sätter sig lite av fiberhusken. (under tiden kan man göra fyllningen).
 
Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper ovanpå, kavla därefter ut degen mellan papperna, tänk på att inte göra den för tunn, då kan det bli svårt att få den att lossna. Klicka ut fyllningen över degen och rulla sedan ihop den. Skär bitar och lägg i formar. Smaka gärna på smeten, den var godare än de färdiga bullarna, haha.  
 
Pensla med ägg och strö över hackad mandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0