MELLIS

Haha, men gud vad mycket mat det blivit här dom senaste dagarna. Jag gör faktiskt mer än att äta om dagarna (försöker jag intala mig). Nej men i måndags var jag på gymmet, igår blev det milen här runt höör och idag var jag på gymmet igen. Förra veckan tränade jag fem dagar så det är väl därför jag äter så mycket. 
 
Nu ska vi sälja vår gamla matta till en man som strax kommer och sen ska jag ta mig en kopp ekologiskt te framför tvn. 
 
Till lunch idag blev det en helt gaaaalet god raw hallonglass. 
1/2 mogen avokado
100 gram frusna hallon
äkta vaniljpulver
Mixa och ät med lite kokosflingor. MUMSMUMS!

En annan favorit just nu är kombon här nedan: 
glutenfria knäckebröd (dör så goda) med laktosfri keso, kalkonskinka, tomat och citronpeppar. åh! 

ONSDAG

Idag började jag dagen med att försova mig. Inte så farligt, kan man tycka. Problemet var bara att jag hade examination idag, så kanske inte jättebra timing. Sprang upp till tåget och två timmar senare var jag på väg hem igen med ytterligare en examination bakom mig, skönt! 
 
Jag var hemma redan 10.30 och då storstädade jag innan jag åkte till Eslöv för att träna sönder min mage och köra slut mig på crosstrainern (min bästa vän). 
Denna geggamoja åt jag till middag idag. kyckling med avokado -och tomatröra. Kryddade med lite svartpeppar, salt och citronpeppar. nom nom nom
 

HAVREGRYN

Jag har fått en helt SJUUUUK craving på havregrynsgröt denna veckan. Äter det till frukost, lunch och middag.
 
Godast av allt är när man blandar i äggvita och sen låter gröten gotta till sig extra länge på spisen så att den är så långt ifrån vattnig den kan bli. 
 
En annan SKITGOD variant är att blanda havregryn med äggvita och steka! Häll på lite kanel och klart! 
 
Jag har helt ärligt blandat så mycket gröt i veckan så att mina fingrar är helt såriga av skeden som skurit sig in... helt sinnessjukt! 
Här är den stekta varianten. Åh, jag blir sugen på havregryn nu! 

ÄGGVITEKAKA

I måndags när jag kom hem från skolan gjorde jag äggvitekaka. Det var något av det underligaste jag ätit men ni som gillar småkonstiga saker borde prova. 
 
Jag värmde 1 dl äggvita med äkta vaniljpulver i en kopp och sedan hällde jag över min hemmagjorda hallonsylt på hallon och agavesirap. Ett mättande, snabbt mellanmål (men väldigt konstig konsistens). 

CHEESECAKE

Ikväll gjorde jag en superduper god cheesecake och jag kan tänka mig att den hade varit ännu godare om man hade låtit den frysa till sig lite. 
 
(4 st)
2 dl lätt crème fraiche 
200 g philadelphiaost
1 tsk vaniljpulver
1 lime (rivet skal från hela och saften från halva) 
6 st digestivekex
kanel 
2 st passionsfrukter
 
Vispa ihop crème fraiche och philadelphiaost med vaniljpulver och lime. 
Krossa digestivekexen
Varva kexsmulor och limekräm i glas, toppa med kanel och passionsfrukt (funkar superbra med hallon också).
 
Har inte provat själv men när jag gör om detta kommer jag som sagt frysa det lite, tips tips!!
 
OCH JUSTDET!! Eftersom att man egentligen skulle ha vaniljsocker, och inte pulver som jag hade, så hällde jag i lite lite agavesirap istället. Vaniljpulver är mycket bättre än vaniljsocker så jag försöker att hålla mig borta från det. 

SUPERGODA BANANBULLAR

Till frukost idad gjorde jag världens godaste bananbullar. ÅH så gott det var!!!
 
1,5 mogna bananer (mina var ganska små, det går bra med en stor också)
4 msk hasselnötsmjölk
1 ägg
1 dl havregryn
1 tsk kanel 
0,5 tsk bakpulver
1 msk chiafrön
1 msk linfrön
en handfull nötter (jag tog pumpafrön, solrosfrön och psylliumfrön)
 
1. sätt ugnen på 160 grader
2. mosa bananen
3. tillsätt mjölk och ägg och mixa ordentligt
4. tillsätt havregryn, bakpulver, kanel, chiafrön, linfrön och resten av nötterna och blanda 
5. häll upp i små former (jag använde muffinformer)
6. Strö över lite nötter på toppen (jag använde valnötter och paranötter 
7. droppa lite jordnötssmör över
8. Sätt in i ugnen i 30-40 minuter
 
ÄT OCH NJUUUUT!

KYCKLINGGRYTA

Till middag igår och idag har jag ätit kycklinggryta. Den är en stor favorit här hemma och jag tror aldrig att jag har lagt ut receptet. Den är världens lättaste att göra och det bästa är att man kan ha i det man tycker är gott. 

Mina favoritråvaror är broccoli, vattenkastanj, bambuskott, blomkål och ananas. Någon gång har jag även haft i morot men då får man förkoka den. 
 
Annars är ingredienserna bara kyckling som man först steker, currypasta, kokosmjölk, salt och peppar. Ibland har jag även i lite vanlig curry. Till detta kan man ha nudlar (glasnudlar är sjukt gott) eller ris. Nu för tiden äter jag min som den är, utan något tillbehör. 
 
Man kan även köpa färdig kycklingwokblandning om man vill, alltså en påse med kryddor som finns bland nudlarna och kokosmjölken i affären men det är så mycket skumma E-ämnen i så jag har slutat köpa dom. 

MUGCAKE

Igår gjorde jag en mugcake till lunch. Här kommer receptet: 

3 msk fiberhavregryn
1 msk kokosflingor
1 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm bakpulver
1 tsk kaffepulver (kan uteslutas)
1 msk kakao
2 msk jordnötssmör
2 msk hasselnötsmjölk
1 mosad banan
2 äggvitor (4 msk)
 
Blanda först alla torra ingredienser och vänd sedan ner de blöta. Lägg smeten i en värmetålig mugg eller skål och värm sedan på full effekt i 3 minuter. Jag fick ha inne den lite längre. 

SMOOTHIE

Häromdagen gjorde jag en smoothie på 
 
En halv färsk ananas
En liten bit ingefära
2 kiwi
1 banan 
soyamjölk

BANANKAKOR

Igår morse åt jag "banankakor" till frukost. Egentligen är receptet till ett bananbröd men jag var så hungrig så jag gjorde tunna kakor istället för att det skulle gå fortare i ugnen. Dessutom halverade jag receptet. 
 
1 stor, mogen banan
1 helt ägg
1 äggvita
0,25 dl vatten
0,5 dl yoghurt
0,75 dl kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 tsk kanel
 
Mosa bananerna i en skål och blanda i ägg, yoghurt och vatten. Blanda ner kokosmjöl, bakpulver, vanilj, salt och kanel (Mixa noga!). Sedan tryckte jag ut några plättar på ett bakplåtspapper och satte in i ugnen på 175 grader i ungefär 20 minuter. Jag bredde på min hammagjorde nutella och jordnötssmör. 
 
Det var gott men bananbullarna jag gjorde idag var godare! 

GOD MAT OCH TRÄNING

Senast jag skrev var det onsdag och då hade jag sedan måndagen världens träningsvärk i banen. Den har fortfarande inte gått över och det är 6 dagar sedan... I onsdags var jag på gymmet och tränade mage så där har jag också (fortfarande) träningsvärk. Hela min vecka har bestått av smärta i precis hela kroppen, haha.
 
I torsdags var jag i skolan och dagen avslutades med en promenad med pojkvännen. Fredagen startade jag med milen innan frukost och vid 13.15 var det dags för dagens föreläsning. Jag har alltså mest varit i skolan, tränat och ätit gott i veckan. Helgen har varit superlugn, skönt! 
(lördagens efterrätt - Philladelphiaost, hallon, en smält proteinbar, valnötter och lite agavesirap)

KYCKLING -OCH TOMATSOPPA

Har precis slängt i mig middag. Idag blev det kyckling och -tomatsoppa. Det är så himla gott, går fort att göra och det är superenkelt. 

Först steker jag upp kyckling. Sedan häller jag på tomatsås, lite mjölk (jag tog soyadryck) och kryddor. Jag brukar ta ganska mycket curry (den är ett måste), salt, peppar, tomatpuré och oregano. 
 
Nu ska jag dricka lite kaffe och sen bege mig mot gymmet, blir mer och mer taggad.

NUTELLA

Jag måste skriva upp receptet på min nutella som jag precis gjorde innan jag glömmer det. 
 
6 dl hasselnötter (360 g)
3 msk kakao
2 msk agavesirap
3 krm salt 
 
Jag rostade hasselnötterna på 200 grader i ungefär 15 minuter. Sedan mixade jag dom så att det blev ett smör. Det tog lite tid och jag hade hasselnötter i hela köket, haha... Jag blandade sedan ner kakao, sirap och salt och sen var det klart. Superenkelt och så satans gott! Det är svårt att inte äta för mycket så jag sitter i soffan och mår illa nu. 

TRÄNINGSVÄRK

Sitter just nu på föreläsning i religion. När jag kommer hem ska jag slänga i mit lite mat och sen ska jag bege mig mot gymmet som jag inte varit på sedan i lördags. Jag vet dock inte riktigt hur det ska gå till för jag överdriver inte när jag säger att jag aldrig, aldrig någonsin har haft såhär mycket träningsvärk i mina ben och rumpa. Jag kan inte (!!!) gå, fick ta hjälp när jag skulle komma upp ur sängen imorse. Har ont från anklarna upp till svanskotan, i hela benen! Fy fan säger jag bara. 
 
Hör ni inget mer från mig så har jag förmodligen kolat (dött) på gymmet. 

TISDAG

Igår avslutade jag dagen med lite utomhusträning klockan 23.30. Jag powerwalkade först upp till toget där jag körde lite baksida lår -och rumpövningar mot stenmuren. Sedan powerwalkade jag vidare till trapporna vid stationen där jag körde intervaller och trodde att jag skulle dö. Jag powerwalkade sedan tillbaka till torget där jag körde lite övningar vid muren igen. Sedan körde jag intervaller i Höörs brantaste backe (den är sjuk!!). Jag avslutade hela rundan med 50 utfall i nedförsbacke. GUD vilken träningsvärk jag har i hela låren och rumpan idag. 
 
Imorse började jag dagen med en skål gröt och sen gick jag ut och sprang milen. Så skönt att man kan klämma in träningen innan skolan. Jag var hemma igen vid fem och sen har jag bara tagit det lugnt. Åt kyckling med kantarellsås (på handplockade kantareller) till middag men den glömde jag såklart att ta bild på. 

HAVREKAKOR

Igår gjorde jag havrekakor till frukost. Receptet kommer här: 
 
2 dl havregryn 
1 tsk fiberhusk 
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g lättkvarg 
1 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader, rör ihop gryn, fiberhusk, bakpulver och salt. Rör ner kvarg och vatten och låt svälla i 5 minuter. Kleta ut till 4-6 tunna kakor på en plåt och grädda i 30 minuter.

Jag toppade en med hemmagjord chokladkräm (gjord på kakao, banan och jordnötssmör), en med kokosost och hemmalagad marmelad på kokta hallon och sen åt jag en med jordnötssmör. SÅ GOTT och mättande! 
Orkar inte vända bilderna, haha... 

SÖTPOTATISPIZZA

I lördags bakade jag en pizza på sötpotatisbotten. Receptet kommer här: 

ca. 350g sötpotatis
1 ägg
100g dinkelmjöl 
Kryddor 
 
Först skar jag sötpotatisarna i fyra lika stora bitar och sen värmde jag upp dom i mikron så att dom blev mjuka. Jag tog ut dom, skalade dom och mixade dom med stavmixern. Sedan blandade jag ner ägget, mjölet och kryddorna. Jag kletade ut smeten på ett bakplåtspapper och satte in den i ugnen på 200 grader i 15 minuter. 
 
Sedan tog jag ut den och la på tomatsås, oliver, svamp, körsbärstomat och mozarella innan jag satte in den i ugnen igen i ungefär 10 minuter. När jag tog ut pizzan la jag på lite ruccola och sen var den good to eat. 

EN VECKA SENARE

Så, vad har hänt den senaste veckan? 

I lördags var jag på Saras och Idas kräftskiva. Det var supertrevligt och det var verkligen en bra blandning av folk, gamla vänner från lågstadietiden i Lund, vänner från mellanstadiet i Marieholm, nya vänner, bästa vänner och min pojkvän. 
I söndags mådde jag hyffsat bra. Jag började dagen med att göra mangopannkakor till mig och Emil. Det är som bananpannkakor fast med två färska mangos istället. Eftermiddagen spenderades i Önneköp där vi tittade på fotboll och umgicks lite med Emils mamma. 
I måndags var det dags för skola igen och när skoldagen var klar mötte jag upp Elenor som kom hem över några dagar. Guuuud vad skönt det var att träffa henne. På kvällen tog jag en powerwalk. 
På tisdagen var det åter igen dags för skola. Jag har hamnat i världens roligaste och mixade grupp i skolan och jag skrattar verkligen konstant! Efter skolan mötte jag åter igen upp Elenor, vi satte oss på starbucks innan vi tog en promenad genom stan. Det var som vanligt jobbigt att säga hejdå men vi ses snart igen. När jag kom hem gjorde jag iordning lite torsk med äggsås till middag. 
I onsdags och torsdags var jag i skolan. Vi i gruppen har spenderat hela veckan med att förbereda oss inför dagens examination så det har varit full rulle hela dagarna. I onsdags blev det även ett besök på gymmet. Såhär ser mina luncher ut nu för tiden, riskakor med antingen avokado eller makrill.
I fredags åkte jag in till Malmö vid 10 för att göra klart det sista inför examinationen. Vi träffades hos Kim och var inte klara förrän 19.00. Vi underlättade allt med lite bra musik och godis och jag skrattade så mycket under dagen att jag fick ont i käkarna. 
 
I lördags började jag dagen med goda bananpannkakor och sen följde Emil och jag med hans mamma och hennes systrar ut i skogen för att plocka svamp. Vi fick ihop en hel papperspåse med kantareller. Senare på kvällen drog jag till gymmet och sen åkte jag hem och bakade pizza. 
Igår började jag dagen med supergoda havreplättar/kakor till frukost. Emil och jag åkte sedan till Nova för att kolla efter en dator till mig (hittade dock ingen)... När vi kom hem gick vi och röstade och kvällen spenderades framför tvn och valvakan med en kantarellsmörgås. 
Idag var jag på skolan vid nio för att förbereda oss inför examinationen klockan 13. Det gick superbra och vi blev godkända. SKÖNT!! Som vi har kämpat alltså. Jag har precis ätit kantarellomelett till middag och imorgon har jag sovmorgon och då funderar jag på om jag ska passa på att köra ett pass på gymmet. 

VAL

Mitt liv rullar i 110 och jag tänkte kika in här och skriva lite imorgon när morgondagens tenta är över och jag har hunnit landa igen. 

Jag har precis ätit kantarellmacka och tittat på valet, mår så himla dåligt över att SD fått så många röster. Det är hemskt, så hemskt hemskt hemskt. Jag har så länge jag kan minnas lärt mig att alla människor har samma värde. Hur kan människor vara så inkompetenta och trångsynta och tycka annat? Nej fy... 
 
Jag skriver om senaste veckan imorgon, ett nytt pizzarecept kommer upp så stay tuned. 

BANANPANNKAKOR

Gjorde världens godaste bananpannkakor imorse på två bananer och äggvita. Till det hade jag kvarg, hemmagjord sylt på kokta hallon, blåbär och lite jordnötssmör. Upptäckte att det är svårare att bränna pannkakorna om man bara har i äggvitan. En riktig frukostbomb!!! Jag har precis kommit hem från träningen och sitter på balkongen med en kopp kaffe. Ikväll är det dax för kräftskiva hos Sara och Ida, såååå taggad!! 

FIN FREDAG

Igår hade jag sovmorgon och började egentligen inte förrän 13.15 men jag skulle in och träffa min grupp vid 11 så vi möttes upp och åt lunch ihop och planerade kommande tenta. Kom hem vid 16 och sen tog Emil och jag en mils promenad och handlade lite. Lugn kväll med andra ord men det behövdes verkligen. 

TORSDAG

I torsdags började jag dagen med gröt och sedan tog jag tåget mot skolan. Jag kom hem, åt kasslersallad på kalkonkassler till middag och sen tränade jag kondition på gymmet. Först 40 minuters powerwalk på lutning och sedan en halvtimmes crosstraining. Finfint! 

BLACK AND BLUE

Igår klädde jag mig i blått och svart (igen). Älskar den kombon! Jag drog på mig mina nya jeans, blå skor, svart topp och min blå väska. Älskar helsvart, det känns så stilrent på något sätt. 

JAG I MÅNDAGS

I måndags var det riktigt kallt ute så jag klädde på mig mina svarta nya jeans och en ny stickad tröja. Till detta hade jag min blåa (gamla, haha) väska och mina AF1:or. Så himla skönt!

PAJ

I söndags gjorde jag en supergod paj som jag har haft till middag hela veckan. Så himla bra att ha när man vet att det ska bli en stressig vecka. Här kommer receptet: 
 
Pajskalet: 
200 g lättkvarg
3 dl dinkelmjöl
1,5 msk vatten
 
Rör ihop och tryck ut i en form och ställ sedan in i kylen i 30 minuter. 

Sätt ugnen på 200 grader och börja med fyllningen: 
100 gram lax
1 påse färsk spenat
10 stycken cocktailtomater
oliver
2 ägg
2 dl mjölk 
svartpeppar
salt
 
Stek laxen och skär upp i små bitar. Stek spenaten så att den mjuknar. Skär upp tomater och oliver. Blanda sedan mjölk med äggen och salta + peppra. 
 
Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter och lägg sedan på lax, spenat och oliver. Häll över äggblandningen och lägg till sist på tomaterna. Grädda i ugnen i 20 minuter eller tills fyllningen blivit fast. 

PIZZA

Jag provade på ett nytt pizzarecept i fredags. Här kommer det:

4 ägg
125 g philadelphiaost (jag tog den med 3% fett)
1/2 dl fiberhusk
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen fluffigt och rör ner osten. Tillsätt till sist fiberhusk och bakpulver och häll snabbt ut på en bakplåt innan fiberhusken stabbar sig. Grädda i 10-12 minuter och ta sedan ut bottnen och täck den med vad du vill. Jag hade tomatsås, kalkonskinka, oliver, tomat, ruccolasallad, ananas och oregano. Supergott!

SENASTE VECKAN

Nästan en vecka sedan jag skrev sist och jag tänkte köra en lite snabb genomgång av vad som hänt. Håll i er! 

I torsdags efter jobbet körde jag och tränade, Emil skulle på fotbollsmatch och när jag kommit hem och precis slukat i mig en burk makrill ringer telefonen. Emil hade brutit näsan. Så det blev snabbt in till akuten i Lund där vi satt hela kvällen. Näsan hade hunnit svullna så mycket att det inte gick att knäcka rätt den på plats utan vi fick en tid på måndagen. 
I fredags var det min sista jobbdag. Hade så mycket att göra att jag stressade igenom hela dagen utan att ens hinna tänka på att det var min sista. Mamma bjöd dock på en mysig avskedslunch på favoritstället. Jag kom hem, helt slutkörd och gjorde pizza till middag (ett annat inlägg) och på kvällen tog jag tåget till Sara och sen åkte vi till Stenssons där vi dansade precis hela natten. 
I lördags mådde jag värre än någonsin. Jag sov seriöst fram till klockan 17, åt bananpannkakor till frukost klockan 18 och bakfyllan satt i enda till söndag kväll då mamma kom på besök och jag färgade hennes hår. 
I måndags började jag dagen med chiapudding med hemmagjord hallonsylt, chokladfluff och banan och sedan var det dax för ett sjukhusbesök. Vi satt och väntade i två timmar på att sedan bli insläppta och åter igen få höra att "ja, näsan är bruten, vi skickar er till Malmö". Så vi fick en ny tid på onsdag (idag). Efteråt köpte jag tågkort och sen åt jag lunch med Emil innan jag åkte in till Malmö för att ha min första skoldag. 
Igår var det dax för skoldag nummer två. Jag startade dagen på bästa sätt med gröt och efter skolan gick jag någon timme på stan innan jag åkte hem och tog det lugnt resten av kvällen. 
Idag har jag varit i skolan från 08.15 till 10.00. Sedan mötte jag upp Emil och följde honom till läkaren i Malmö. Jag lämnade av honom där för att sedan åka tillbaka till skolan för en föreläsning mellan 12.15-13.00. Sedan var det återigen tillbaka till sjukhuset för att vara med när Emil skulle opereras. Vi fick lämna sjukhuset vid 16 och sen tog vi tåget hem. Nu ligger han utslagen i soffan och jag har tryckt i mig hela sjuka mängder mat. Skojar inte.... En stor bit paj, två riskakor, lite kvarg och vindruvor. Fick världens cravings när jag kom hem. 

RSS 2.0