JANUARI

För att summera den senaste månaden så har det varit en väldigt bra månad. Väldigt mörk men väldigt bra! Jag har fått nya skor, Emil och jag har varit ute på promenader, vi har varit på pokerkväll, jag har avslutat termin ett på högskolan, jag har umgåtts med mina små systerbarn, vi har fått en ny tv och massa annat bra! Är dock redo för februari nu! 

TRÄNING

Här är vad jag har gjort på gymmet den senaste tiden: cyklat... haha. Har alltså en ny kärlek på gymmet och jag älskar det! Annars rullar det på med träningen, har ökat till 4-5 dagar i veckan istället för tre, vilket känns underbart!

FÖRFEST OCH KOKOSBOLLAR

Förra helgen var jag på förfest hemma hos madde innan vi åkte vidare till Dammstorp. Förfesten var sjukt trevlig och dagen efter vaknade Emil och jag supersent och gjorde VÄRLDENS godaste brunch till frukost. Det blev mina scones som jag lagt upp recept på tidigare, bananpannkakor och chokladbollar (receptet kommer här under). Dom var för övrigt helt jäkla sinnessjukt goda så nu har jag köpt hem typ tio paket dadlar, haha... Smakade precis som vanliga chokladbollar (only better!)

KYCKLINGGRYTA MED BLOMKÅLSRIS

Detta åt jag idag. SÅ HIMLA GOTT! Vi brukade äta det hemma hos mamma och det kommer från boken ni ser här nedan. Den är så bra så jag var tvungen att beställa hem en till mig själv. Superenkelt är det också och det tar bara en kvart att göra. 

KOKOSSOPPA MED KYCKLINGFRIKADELLER

Här kommer receptet på en middag jag åt för några dagar sedan: 


Frikadeller: 
1 röd chili
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
400 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 tsk salt

Soppa: 
2 msk riven ingefära
1 msk curry
1 tsk kokosolja
5 dl kycklingbuljong (Vatten och buljongtärning eller fond)
800 ml kokosmjölk
2 msk japansk soja
salt och peppar
(Broccoli
Citronsaft)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela, kärna och hacka chilin. Skala och riv ingefära och vitlök. Hacka koriandern. Blanda chili, ingefära och vitlök. Blanda ner färsen, ägget, koriandern och salt och forma sedan färsen till små bollar och lägg dom i en ugnssäker form. Stek i mitten i ugnen i ungefär en kvart-20 minuter (kolla så att de är genomstekta). 

Under tiden: Riv ingefäran. Fräs curry och ingefära i oljan och tillsätt buljongen, kokosmjölk och soja och låt koka i fem minuter. Jag blandade ner lite broccoli och citronsaft också men det är frivilligt. Smaksätt med salt och peppar och lägg sedan ner frikadellerna i soppan. 

MIDDAGAR

Detta är lite av det jag ätit till middag den senaste tiden. Efter nyår fick jag en helt sinnessjuk craving för tonfisksallad så det är typ allt jag ätit till lunch varje dag i en hel månad. Tonfisk, majs, grönsallad, kvarg, salt, peppar och citronsaft. ÅH SÅ GOTT DET ÄR! Men här kommer middagarna: 
pilgrimsmusslor på chili och mangosallad,
quinoasallad med tomater, gurka, avokado och fetaost
tonfisksallad med ägg
min vanliga kycklingwok
kyckling med sojabönor, rädisor, grönsallad, hyvlad morot, soltorkade somater och balsamico
omelett med tonfisk, babyspenat och tomater. 
Lax toppad med fetaostkräm och rosmarin, fetaostkräm, avokado, babyspenat och LILA sötpotatispuré! Ser ni hur häftigt??! Har aldrig sett det förr och var helt exalterad när jag gjorde iordning det, så fint! 

BREAKFASTS

Ni som känner mig vet att jag ÄLSKAR frukostar. Jag kan ligga i sängen på kvällen innan jag somnar och tänka på hur mycket jag längtar till morgondagen bara för att jag ska få äta frukost. På den nivån är det. Det har ätits bananpannkakor i mängder här hemma den senaste månaden. Kokosplättar och lite chiapudding har det också blivit någon gång (väldigt väldigt sällan). 
Om ni inte har provat riskakorna med smak av chiafrön och havssalt, GÖR DET! Och helst bara med smör på, det är helt sinnessjukt gott! 

JUL OCH NYÅR

Jag hade en jättemysig julafton hos både Emils föräldrar och hos mamma. VÄLDIGT mycket mat och jag gick upp fyra kilo på bara några dagar, haha. Nyår firades som sagt hos Calle. Jag hade fått en helt UNDERBAR klänning av Emil som jag tyvärr glömde ta kort på och sen firade jag in det nya året med en miljard nyårskyssar. 

YSB

Vi var på ystad saltsjöbad i december och det var precis lika mysigt som förra året, fast mysigare! Vi gjorde en två timmars behandling i år också, vilket var helt amazing! Världens godaste 3-rätters och världens godaste frukost, precis vad vi behövde i början på semestern. 

JANUARI

Nämen hej! 

Jag tappade rutinerna ganska mycket under julledigheten så skrivandet här försvann samtidigt. Vad har hänt sedan sist då? Jag och Emil började ju julledigheten med spa, galet mysigt! Sedan var det lillejulafton hos hans föräldrar och vi stannade där över natten så halva dagen spenderades där. Jag fick tillbaka min älskade bil som vi sedan körde med till Marieholm efter Kalle där resten av julafton spenderades. 
 
Juldagen firades med förfest hemma hos oss med SJUKT trevligt umgänge och sedan tog vi taxi vidare mot Stenssons. Nyårsafton var lätt den bästa någonsin och den spenderades i Hörby där det bjöds på mat och hela kvällen var bara så otroligt trevlig och rolig!
 
Jag har umgåtts med familj, vänner, pojkvän och bara njutit av livet fram till den 7e när skolan drog igång igen. Förra helgen var jag ute med Madde och hennes vänner och ovädret var väl inte det enda som var stormigt. 
 
Annars har jag tränat som vanligt men inte ätit som vanligt så formen har väl blivit lite fylligare, haha. Försöker sköta maten så gott jag kan nu, min mage har aldrig strejkat så mycket som den gör nu... 
 
Bildbomb på mat och grejer får komma senare, nu ska Emil och jag iväg och träna. 
 

RSS 2.0