KOKOSSOPPA MED KYCKLINGFRIKADELLER

Här kommer receptet på en middag jag åt för några dagar sedan: 


Frikadeller: 
1 röd chili
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
400 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 tsk salt

Soppa: 
2 msk riven ingefära
1 msk curry
1 tsk kokosolja
5 dl kycklingbuljong (Vatten och buljongtärning eller fond)
800 ml kokosmjölk
2 msk japansk soja
salt och peppar
(Broccoli
Citronsaft)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela, kärna och hacka chilin. Skala och riv ingefära och vitlök. Hacka koriandern. Blanda chili, ingefära och vitlök. Blanda ner färsen, ägget, koriandern och salt och forma sedan färsen till små bollar och lägg dom i en ugnssäker form. Stek i mitten i ugnen i ungefär en kvart-20 minuter (kolla så att de är genomstekta). 

Under tiden: Riv ingefäran. Fräs curry och ingefära i oljan och tillsätt buljongen, kokosmjölk och soja och låt koka i fem minuter. Jag blandade ner lite broccoli och citronsaft också men det är frivilligt. Smaksätt med salt och peppar och lägg sedan ner frikadellerna i soppan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0