JANUARI

För att summera den senaste månaden så har det varit en väldigt bra månad. Väldigt mörk men väldigt bra! Jag har fått nya skor, Emil och jag har varit ute på promenader, vi har varit på pokerkväll, jag har avslutat termin ett på högskolan, jag har umgåtts med mina små systerbarn, vi har fått en ny tv och massa annat bra! Är dock redo för februari nu! 

TRÄNING

Här är vad jag har gjort på gymmet den senaste tiden: cyklat... haha. Har alltså en ny kärlek på gymmet och jag älskar det! Annars rullar det på med träningen, har ökat till 4-5 dagar i veckan istället för tre, vilket känns underbart!

FÖRFEST OCH KOKOSBOLLAR

Förra helgen var jag på förfest hemma hos madde innan vi åkte vidare till Dammstorp. Förfesten var sjukt trevlig och dagen efter vaknade Emil och jag supersent och gjorde VÄRLDENS godaste brunch till frukost. Det blev mina scones som jag lagt upp recept på tidigare, bananpannkakor och chokladbollar (receptet kommer här under). Dom var för övrigt helt jäkla sinnessjukt goda så nu har jag köpt hem typ tio paket dadlar, haha... Smakade precis som vanliga chokladbollar (only better!)

KYCKLINGGRYTA MED BLOMKÅLSRIS

Detta åt jag idag. SÅ HIMLA GOTT! Vi brukade äta det hemma hos mamma och det kommer från boken ni ser här nedan. Den är så bra så jag var tvungen att beställa hem en till mig själv. Superenkelt är det också och det tar bara en kvart att göra. 

KOKOSSOPPA MED KYCKLINGFRIKADELLER

Här kommer receptet på en middag jag åt för några dagar sedan: 


Frikadeller: 
1 röd chili
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
400 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 tsk salt

Soppa: 
2 msk riven ingefära
1 msk curry
1 tsk kokosolja
5 dl kycklingbuljong (Vatten och buljongtärning eller fond)
800 ml kokosmjölk
2 msk japansk soja
salt och peppar
(Broccoli
Citronsaft)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela, kärna och hacka chilin. Skala och riv ingefära och vitlök. Hacka koriandern. Blanda chili, ingefära och vitlök. Blanda ner färsen, ägget, koriandern och salt och forma sedan färsen till små bollar och lägg dom i en ugnssäker form. Stek i mitten i ugnen i ungefär en kvart-20 minuter (kolla så att de är genomstekta). 

Under tiden: Riv ingefäran. Fräs curry och ingefära i oljan och tillsätt buljongen, kokosmjölk och soja och låt koka i fem minuter. Jag blandade ner lite broccoli och citronsaft också men det är frivilligt. Smaksätt med salt och peppar och lägg sedan ner frikadellerna i soppan. 

MIDDAGAR

Detta är lite av det jag ätit till middag den senaste tiden. Efter nyår fick jag en helt sinnessjuk craving för tonfisksallad så det är typ allt jag ätit till lunch varje dag i en hel månad. Tonfisk, majs, grönsallad, kvarg, salt, peppar och citronsaft. ÅH SÅ GOTT DET ÄR! Men här kommer middagarna: 
pilgrimsmusslor på chili och mangosallad,
quinoasallad med tomater, gurka, avokado och fetaost
tonfisksallad med ägg
min vanliga kycklingwok
kyckling med sojabönor, rädisor, grönsallad, hyvlad morot, soltorkade somater och balsamico
omelett med tonfisk, babyspenat och tomater. 
Lax toppad med fetaostkräm och rosmarin, fetaostkräm, avokado, babyspenat och LILA sötpotatispuré! Ser ni hur häftigt??! Har aldrig sett det förr och var helt exalterad när jag gjorde iordning det, så fint! 

BREAKFASTS

Ni som känner mig vet att jag ÄLSKAR frukostar. Jag kan ligga i sängen på kvällen innan jag somnar och tänka på hur mycket jag längtar till morgondagen bara för att jag ska få äta frukost. På den nivån är det. Det har ätits bananpannkakor i mängder här hemma den senaste månaden. Kokosplättar och lite chiapudding har det också blivit någon gång (väldigt väldigt sällan). 
Om ni inte har provat riskakorna med smak av chiafrön och havssalt, GÖR DET! Och helst bara med smör på, det är helt sinnessjukt gott! 

JUL OCH NYÅR

Jag hade en jättemysig julafton hos både Emils föräldrar och hos mamma. VÄLDIGT mycket mat och jag gick upp fyra kilo på bara några dagar, haha. Nyår firades som sagt hos Calle. Jag hade fått en helt UNDERBAR klänning av Emil som jag tyvärr glömde ta kort på och sen firade jag in det nya året med en miljard nyårskyssar. 

YSB

Vi var på ystad saltsjöbad i december och det var precis lika mysigt som förra året, fast mysigare! Vi gjorde en två timmars behandling i år också, vilket var helt amazing! Världens godaste 3-rätters och världens godaste frukost, precis vad vi behövde i början på semestern. 

JANUARI

Nämen hej! 

Jag tappade rutinerna ganska mycket under julledigheten så skrivandet här försvann samtidigt. Vad har hänt sedan sist då? Jag och Emil började ju julledigheten med spa, galet mysigt! Sedan var det lillejulafton hos hans föräldrar och vi stannade där över natten så halva dagen spenderades där. Jag fick tillbaka min älskade bil som vi sedan körde med till Marieholm efter Kalle där resten av julafton spenderades. 
 
Juldagen firades med förfest hemma hos oss med SJUKT trevligt umgänge och sedan tog vi taxi vidare mot Stenssons. Nyårsafton var lätt den bästa någonsin och den spenderades i Hörby där det bjöds på mat och hela kvällen var bara så otroligt trevlig och rolig!
 
Jag har umgåtts med familj, vänner, pojkvän och bara njutit av livet fram till den 7e när skolan drog igång igen. Förra helgen var jag ute med Madde och hennes vänner och ovädret var väl inte det enda som var stormigt. 
 
Annars har jag tränat som vanligt men inte ätit som vanligt så formen har väl blivit lite fylligare, haha. Försöker sköta maten så gott jag kan nu, min mage har aldrig strejkat så mycket som den gör nu... 
 
Bildbomb på mat och grejer får komma senare, nu ska Emil och jag iväg och träna. 
 

HA DEN ÄRAN MIN PRINS!

Igår fyllde Emil år. Jag lurade honom lite kvällen innan och sa: du kan väl väcka mig när du går till jobbet? 

Istället gick jag upp en timme innan honom, bakade scones och gjorde iordning frukost, blåste upp lite balonger och väckte honom med vi må han leva. Efter paketöppning såg vi två avsnitt vänner innan han skulle iväg till jobbet. 
 
Jag började storstäda precis hela lägenheten. Varenda yta, varenda låda blev städade så lägenheten blev som ny. Sedan gick jag till affären och köpte allt jag behövde för middagen. Emil och jag lagar alltid varsin middag eftersom att jag nästan inte äter något av det han gör så jag tänkte bjuda på middag dagen till ära. 
 
När jag kom hem gjorde jag först iordning efterrätten: Legendarisk morotskaka med recept: 

100g dadlar
1 riven morot
1 näve valnötter
1 ägg
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk bakpulver
150g philadelphiaost
0,5 tsk honung
1 halv citron
 
Gör såhär: sätt ugnen på 225 grader. Mixa dadlarna med moroten (jag tryckte ur ganska mycket vätska ur moroten först). Mixa detta tillsammans med kanel och kardemumma. Hacka valnötter och blanda ner i smeten tillsammans med ett ägg och bakpulver. Häll smeten i en smord eller klädd form och in med allt i ugnen i 30-40 minuter (känn med gaffel). Riv under tiden skalet från en halv citron och blanda tillsammans med saften från citronen och honung. Ställ in i kylen. När kakan är ute och har svalnat så dela den i två delar och lägg upp på tallrikar. Täck med philadelphiaost och häll sedan över citronblandningen. Klart! 


Sedan började jag med förrätten: Sparrissoppa med recept: 

0,5 gul lök
1 bunte sparris
10g smör
3 dl mjölk
1 msk kycklingfond
salt och peppar
kalkonbacon
lätt crème fraiche
persilja
 
Gör såhär: Finhacka löken. Skär av sparrisen längst ner och skär sen i små bitar. Fräs löken i smör så att den blir mjuk men inte får färg. Koka sparrisen snabbt i 3-5 minuter, tills den är mjuk. Mixa (med stavmixer) mjölk, sparris, lök, kycklingfond och smaka av med salt och peppar. Stek bacon och klipp i små bitar.
 
Sedan lät jag soppan stå till ungefär fem minuter innan Emil kom hem. Då värmde jag upp den, la upp i tallrikar och garnerade med bacon, crèma fraiche och persilja. 

Sedan var det dags för mig att börja med huvudrätten. Den var inte färdig när Emil kom hem men det mesta var klart. Kycklingen skulle bara in i ugnen. 
 
Recept: 
6 st Innerkycklingfilé
1 röd paprika
20 gram pinjenötter
50 gram philadelphia
svartpeppar
salt
1 kruka basilika
 
Gör såhär: 
Först skar jag sötpotatis och morötter och satte in i ugnen på 200 grader. Efter ungefär 20 minuter kastade jag in två nävar coctailtomater också. Detta skulle vi ha som tillbehör men man kan ta lite vad man vill. 

Jag tinade kycklingen och under tiden delade jag paprikan i två delar och satte in i ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter (tills skalet blev svart). Jag rostade pinjenötterna i en torr panna så att de fick lite färg. Jag plockade ut paprikan, lät den svalna och tog bort skalet. Sen bredde jag på ett lager ost på alla kycklingfiléer, la två skivor paprika på och fyra blad basilika. Jag hällde på lite pinjenötter och rullade ihop kycklingarna och fäste dem med en tandpetare. Jag la in rullarna i ugnen och lät dem vara där i en halvtimme. Under tiden de var i ugnen gjorde jag guaqamole på avokado, turkisk yoghurt, chili, svartpeppar, salt, citron och vitlök. 

 
Jag var så stressad för jag kom hem från affären vid tre och Emil slutade halv fem. Under den stunden skulle jag hinna laga mat och göra iordning lägenheten. Jag hade planerat en liten överraskning till Emil. Först hängde jag ett skynke för köket så att han inte skulle kunna se in när han kom hem. Jag hade hängt ballonger i trappuppgången och hela lägenheten. 
 
När han kom hem möttes han av en lapp som hängde i taket där det stod: ha den äran älskling, följ lapparna. På nästa lapp stod det att jag hoppades att han hade haft en bra dag och att nästa lapp låg i en bok som handlade om någon han tyckte väldigt mycket om. I hans zlatanbok låg nästa lapp som ledde honom till en lapp borta vid xboxet. På alla lappar stod det hur mycket jag tyckte om honom och han leddes sedan in i sovrummet där den sista lappen låg. Där stod det att han skulle gå till köket och där satt jag med girlanger och ballonger i hela rummet och med ett dukat bord med mat. Han såg iallafall glad ut så jag tror att det blev lyckat :) 
 
Soppan, kycklingen och efterrätten var sjukt goda. Det enda som blev lite kasst var rotfrukterna som nog var inne lite för länge, de blev alldeles för mjuka men det var gott ändå! 

VECKAN!

Hej hopp! 
 
I tisdags var jag ledig så jag passade på att hälsa på min syster och hennes fina barn, ååååh vad jag har saknat dom! Lilly växer så det knakar och det känns som att hon hinner förändras jättemycket nu i början, det var ju trots allt bara två veckor sedan jag såg henne sist. 
 
På kvällen åkte Emil och jag till Önneköp för att fira hans pappa som fyllde 60, stort!! Det bjöds på kallskuret och massa frukt och annat gott. 
 
I onsdags var jag en snabbis i skolan och sen hade jag och tjejerna grovplanering över lunchen. Åt min favorit på Sallads and smoothies - kyckling och getostsallad. Åh! 
 
Igår fyllde Emil år (berättar mer om det i nästa inlägg). 

Jag har tränat måndag och onsdag denna veckan så jag ska strax åka iväg till gymmet. Ikväll blir det nog fest här hemma eftersom att Emil fyllde åt igår och imorgon åker Emil och jag till ystad saltsjöbad och jag längtar helt galet mycket. 
Fruktfatet är från vårt kvällsmys i torsdags. Helskotta vad gott det är med baconlindade dadlar!! Chiapuddingen är gårdagens frukost. 

FRUKOST OCH BANANBRÖD

Igår var det tredje advent så jag smög upp och gjorde lite frukost till mig och Emil medan han sov vidare. Jag dukade fram lite pålägg och sen gjorde jag lite gröt och bakade ett supergott bananbröd. Jag fyllde halva med blåbär, supergott!
 
Recept bananbröd: 
2 stora mogna bananer
3 ägg
4 tsk smält kokosolja
1/2 dl vatten
1 dl havregryn
3/4 dl kokosmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
 
Mosa bananen och blanda ihop med ägg, kokosolja och vatten. Blanda ihop övriga ingredienser i en seperat skål och rör sedan ner allt i äggblandningen. Fyll en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Om du vill ha bärfyllning så häll bara i hälften av smeten, sen bären och täck sedan med resten av smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 45 minuter. KLART! Det smakar precis som sockerkaka. 
 

JULMARKNAD OCH BIO

I fredags var Emil iväg med jobbet så jag passade på att köra ett kvällspass på gymmet. HERRE MIN GUD vad det blåste när jag skulle hem. Var rädd att jag skulle få en takpanna i huvudet. I lördags började vi dagen med att åka in till Malmö och gå lite i city. Jag fick med mig en liten present till mig själv och sen åt vi lite lunch innan vi åkte vidare till Jakriborg för julmarknad. Det är tredje året jag är där nu och det är lika mysigt varje gång. 
 
Igår (söndag) åkte vi först och tränade, sedan lagade vi lite middag innan vi åkte in till Lund för att se nya hunger games. Jag satt och mumsade på clementiner och hela biografen störde sig antagligen på mig, det luktar ju en del. 

SENASTE VECKANS MATINTAG OCH TRÄNING

Jag har varit ledig sedan i onsdags så därför har det bliviy mycket goda frukostar och mycket träning. Tror att jag tränade måndag, tisdag, torsdag, fredag och söndag förra veckan, riktigt härligt! Har fastnad för cykeln på gymmet också så det har blivit några tramp. 

RSS 2.0